Zsalu több generációra: horganyzott acélkeret és műanyag zsaluhéj

A MEVA újdonságnak számító műszaki megoldásait külföldön máris több látványos, vagy speciális funkciójú, akár különleges igénybevételnek kitett létesítmények szerkezetépítésénél alkalmazták.A cég bérleti parkja az MT60 moduláris nagy teherbírású állványszerkezettel gazdagodott. Megújult az AluStar falzsalu rendszer, melynek keretét alumínium öntvény sarkokkal erősítették meg, így könnyű, ám extrém módon ellenálló és gyakorlatilag szétverhetetlen. További újdonság, hogy a MEVA minden acél alapanyagú terméke 2017-től a végtelen hosszú élettartamot garantáló tüzihorganyzott felületkezelést kapja.
 

Aluöntvény, tömör sarokprofil: könnyű mozgatás, különleges felhasználás, kivételes mechanikai ellenállás

Az AluStar/StarTec rendszer nagy teljesítményű univerzális zsalu, amelynek elemmagassága akár 3,30 méter. Különlegessége, hogy alumínium keretes elemei biztosítják a kézi mozgatás lehetőségét. 2017 óta a zsalutáblák alumínium öntvény sarokprofillal készülnek, lehetővé téve, hogy mindenféle fizikai igénybevételnek ellenállnak súlynövekedés nélkül. Felhasználására külföldön már több látványos és speciális funkciójú, akár nagy igénybevételnek kitett létesítmények esetén sor került.

Ilyen volt Berlin külső zöldövezetében, a régi vízműveknél álló bevásárlóközpont, amelynek különlegessége az a belső skydiving csatorna, amelyben az egyesek szerint extrém sportnak számító tevékenység kedvelői az így kialakított mesterséges széláramban repülhetnek és lebeghetnek. Az úgynevezett Indoor Skydiving Center magassága 15 méter, amelynek biztonságos működéséhez különleges burkolatú turbinára és a speciális szempontoknak megfelelően kialakított áramlási toronyra van szüksége. A levegő áramlását biztosító torony a támasztóbakok és a kimerevítések segítségével pontosan 15 méter mélyen nyúlik be a felszín alá. A résfal elkészítése és az építési gödör kialakítása után először az alaplemez betonozására, majd a három alsó szint vízzáró betonból készült falainak három, egyenként 5 m-es ütemben történő betonozására került sor. Az egyoldali kitámasztás és a résfalra jutó nagy nyomás miatt különleges kimerevítéssel ellátott STB 450-es támasztóbakokat alkalmaztak.

 

MT 60 állványtorony: gyorsabb és biztonságosabb kivitelezés

Az új MT 60-as moduláris állványtorony-rendszert beépített biztonság és nagy teherbírás jellemzi: egyszerűen és gyorsan felépíthető a talajon, és rugalmasan használható különböző magasságú födémekhez és egyéb támasztási feladatoknál. Az MT 60-as kompatibilis a MevaDec födémzsalu rendszerrel, felhasználható MevaFlex-hez, zsaluasztalokhoz és alumínium tartós szerkezetekhez, problémamentesen kombinálható az MEP tartóállvánnyal. Az állványburkolat az MT 60-as és az MEP rendszerhez is használható.

A stuttgarti Vásár területe összesen 120.000 négyzetméterre nőt az újonnan épült 10-es csarnok 14.600 négyzetméternyi kiállító felületével. A nyugati bejáratnál is tovább bővül a terület.

Az új nyugati bejáratnál – az épület belsejében - az MT 60-as állványtornyok segítségével támasztották meg a 630 négyzetméteres, helyszíni betonozással készült, 25 és 50 centiméter közötti vastagságú, 9,30 méter magasságig nyúló födémet. Az állványtornyok összeszerelése a talajon, felállításuk pedig daruval történt. A kizsaluzáskor az állványok külön munkaszintet kaptak. A helyenként 11 méter magasságban kinyúló födémet pedig kívülről MEP állványok tartották.

 

Az apáról fiúra örökíthető MEVA falzsaluzat

A MEVA újdonsága az acél falzsalu rendszereinek tüzihorganyzott felületvédelmű kivitele.

Az acélkeretek az autógyártásban már ismert módon merítéssel, egy fázisban kívül, belül tüzihorganyzott felületvédelmet kapnak. Ez az eljárás biztosítja a keretek legoptimálisabb és legtartósabb korrózióvédelmét. Az eljárás második, utókezelési részében a tüzihorganyzott felület pórusait zárják le, ami megkönnyíti a betonszennyeződés utólagos leválasztását a kezelt felületről.

 

És milyen előnyöket is kínál mindez a felhasználóknak?

A MEVA acélkeretes falzsaluk profilvastagsága, ebből adódó kiemelkedő terhelhetősége, az évtizedek óta alkalmazott műanyag zsaluhéj legendás kopásállósága az új tüzihorganyzott felületkezeléssel bizonyítottan olyan tartósságot kínál a zsalueszközök tulajdonosának, amellyel ténylegesen több generáció is dolgozhat a jövőben.

www.meva.hu  

www.akcio.meva.hu