EcoAs Magas falak zsaluzása daru nélkül - A Meva újdonsága: könnyű de egyben robosztus, nagy teherbírású és tartós

A magyar piacon egyre nagyobb igény mutatkozik olyan megoldásokra, ahol a kivitelezés során daru használata vagy zsalumagasítás nélkül készülhetnek nagyobb magasságú jó felületi minőségű beton falak, akár látványbeton kivitelben is. A könnyű, kézi mozgatású zárt acél keretprofillal készült robosztus EcoAs falzsalu rendszerrel mindez egyszerűen, daru és magasítás nélkül megoldható.

Az építész megálmodja a betonszerkezet geometriáját, felületi tulajdonságait, látványát, akár színét, mindezt abban a reményben, hogy megfelelő anyagokból és technológiával készül a tervezett fal és a terven elképzelt látvány, műszaki tartalom valóban létrejön. Azonban kényelmetlenséget, kellemetlenséget és türelmetlenséget okozhat, ha az építész által megálmodott betonszerkezet csak daru segítségével, idő- és költségigényesen hozható létre.

Erre a helyzetre is megoldást kínál a MEVA újdonsága, a modern és sokoldalú EcoAs falzsalu, ami a falzsaluk piacán a legnagyobb fajlagos terhelhetőségű, könnyű és kézzel mozgatható rendszer. A már a magyar piacon is elérhető zsalu segítségével extra magasságú falak egyszerűen, magasítás nélküli egy elemmel és pontos méretben gond nélkül kivitelezhetőek.

Az innovatív EcoAs falzsalu elemek széles méretválasztékban érhetőek el (25-80cm szélességben, 80, 120, 160, 240, 300cm magasságban), és a tetszőlegesen magas zsaluzat is a négyzetméterenként 50kN teherbírásával kiemelkedik versenytársai közül. Amennyiben szűk helyeken, daru nélküli munkavégzésre van szükség az EcoAs ott is verhetetlen: a könnyen mozgatható és hordozható, mindössze 86 kg (a legnagyobb 300cm x 80cm-as tábla) súlyú elemmel más rendszerekhez képest egyszerűen és kevesebb alkatrész segítségével zsaluzhatunk.

Hosszú élettartamú keret és műanyag zsaluhéj a MEVA-tól

Az EcoAs acél kerete kívülről-belülről korszerű felületkezeléssel készül. A zárt keretprofil alapozása ütésálló kémiai kötéssel felvitt fekete réteg, a fedőréteg pedig porszórással kerül rá. A hőkezelt bevonat meghosszabbítja az anyag élettartamát, illetve megkönnyíti a tisztítás menetét. A keretbe a MEVA korszerű műanyag zsaluhéja kerül, amely minőségromlás nélkül akár 1.500-szor is felhasználható és az acéllal együtt minden másnál hosszabb élettartamot és egységes betonfelületi minőséget biztosít. A 100%-ban famentes, műanyag zsaluhéj a betonozást követően könnyen kizsaluzható, nagyon jól szegelhető és a használati ideje után újrahasznosítható, alkalmazása emiatt egyaránt környezet- és pénztárca kímélő. A falzsaluba épített műanyag zsaluhéj az idő múlásával még milliméterekkel sem változtatja a méretét, a hagyományos zsalutáblákkal ellentétben nem vesz fel nedvességet, nem duzzad, nem zsugorodik, ezáltal a zsalutábla keretlenyomata sem változik a használat során, nincs szükség a felület csiszolására.

A hagyományos többrétegű falemezeket nem csak a környezettudatosságával múlja felül, de jóval több lehetőséget nyújt egyedi geometriai és felületi formák kialakítására.

Az EcoAs rendszer széles elemválasztékkal kapható, így bármilyen zsaluzási feladat, optimálisan, kicsi készlettel megvalósítható a mélyépítésben és a magasépítésben egyaránt.

 

www.meva.hu